Терапия за подмладяване с 24-каратово злато
Терапия за подмладяване с 24-каратово злато / sxc.hu

Специална златна мрежа под кожата подмладява лицето с 8 години. Лифтингът, който се осъществява без хирургическа намеса, намалява бръчките, елиминира черните кръгове и стяга кожата около челюстите.

Терапията, разбира се, има солена цена - 3500 паунда.

За целите на процедурата златна нишка с чистота 99,9% и дебелина от 0,1милиметра се поставя под най-горния слой на кожата на лицето, пише БГНЕС. Организмът прави лека алергична реакция към златните нишки и лицето леко се подува като придава по-плътен, стегнат и млад вид на кожата. Специфичните бръчки могат да бъдат "зашити" със златната нишка. Кожата набъбва и запълва бръчките.

Ефектът не е незабавен и отнема известно време, за да отмине алергичната реакция. Според специалистите цветът на кожата започва да се подобрява след около 2 седмици, а бръчките се заличават 3 месеца след процедурата. Най-добрите резултати се виждат след 6 до 12 месеца, когато пациентите изглеждат с до 8 години по-млади.

Терапията се прилага без упойка. 65% от пациентите не са изпитали никаква болка. Процедурата не оставя никакви белези и е безкръвна.

В зависимост от индивидуалния имунитет имплантираната златна нишка остава в организма от 8 до 12 години.

Вредните навици като тютюнопушене и прием на алкохол и нездравословният начин на живот обаче намаляват ефективността на процедурата.

Подновяването на златната мрежа под горния слой на кожата на всеки 3-5 години засилва резултатите.