Хубавото време ни кара да мислим за едно – море, плаж, басейни, планини и дълги разходки сред природата.

Но времето още е променливо, а и опасността от Ковид-19 да не е отминала напълно в България и Европа.

Така или иначе нямаме възможност да го правим постоянно, ето защо може да вкараме елементите от природата вкъщи. Как да стане това? Много просто, трябва да имате свободно пространство и най-вече – балкон. Не ви е нужна огромна тераса, за да се почувствате добре или да имате мотивация да я преобразите.
 
Необходимо ви е малко време, не много голям бюджет, идеи и съответно... вдъхновение, за да преобразите за един или два дни малката тераса в жилището ви.

А ако от нея се откроява и чудесна гледка, то определено ще има хора, които или ще ви завиждат, или ще искат да ви идват по-често на гости през топлите месеци.
 
Вижте няколко чудесни идеи, с които да промените малкото балконче, в канала "Кaк дa" във vbox7:

Заложете на повече цветя. Препоръчваме ви да са по-устойчиви на топлина и слънце, за да не ви се налага да ги сменяте или криете, когато е твърде горещо.

Мушкатото е много добра и практична идея за балконите. Те са издръжливи, не изискват особени грижи, обичат светлина и топлина, а през зимата може да ги приберете на топло, сухо и светло място. Така ще си имате цветя и за следващата година.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mein zweites wohnzimmer. 💙💚 #balkonliebe #balkonien #balkon #balkongarten #balkondeko #balcony #balconydecor #balconylife

A post shared by vivienne (@frolleinpiepmatz) on


Заложете на интересни саксии, в които да засадите цветята. Те ще бъдат чудесен акцент.

Не забравяйте да имате и нещо по-цветно, което ще внесе настроение и ще направи терасата оригинална и различна. 

Инвестирайте в малка масичка, два стола, малко декоративни възглавници, хубава черга или малко килимче и разбира се... свещи или фенери. Вечер ще си създадете чудесна романтична атмосфера.
 
Бяло, синьо, зелено и дори червено са чудесни цветове за това малко пространство.

Залагайте на цветове, които не привличат слънчевите лъчи, свежи са и пресъздават морската естетика, за да се чувствате с една идея по-близо до брега.