Шон Пен
Шон Пен / Gulliver/Getty Images
Шон Пен признава, че е "мислил да вдигне оръжие" срещу руснаците, след като е пътувал до Украйна за документален филм.

Войната в Украйна променя живота му завинаги. След като посещава страната, нападната от Русия на 24 февруари 2022 г., Шон Пен признава, че "е мислил да хване оръжието".

"Единствената причина, поради която щях да остана по-дълго в Украйна, беше да взема оръжие, но вероятно без бронежилетка, защото като чужденец искаш да го дадеш на някой от тези цивилни войници, които нямат такава, или на боец, който е по-опитен от мен, или на млад човек, който може да се бие по-дълго", довери двукратният носител на "Оскар" в интервю за "Hollywood Authentic".



"Ако сте били в Украйна, сигурно сте си мислили да се биете. Онзи ден бях на бензиностанция в Брентууд и си мислех да взема оръжие, за да се бия с Русия", добави той.

В края на февруари Шон Пен посети Украйна, за да заснеме документален филм за войната, и се срещна с президента Володимир Зеленски. 61-годишният режисьор е помагал и на украинските бежанци със своята фондация CORE, основана след земетресението в Хаити през януари 2010 г. Фондацията осигурява обучение, семинари и финансиране за ремонт на свободни помещения за настаняване на бежанци.
БГНЕС