Шест храни, които да консумираме след тренировка
Шест храни, които да консумираме след тренировка / ThinkStock/Getty Images

Януари е месецът, през който повечето хора започват да тренират, за да се отърват от натрупаните килограми през декември. Сигурно сте чували, че тялото усвоява въглехидрати и протеини в рамките на 45 минути след тренировка. Поради тази причина е много важно с какво точно ще захраните организма след правенето на упражнения, тичане, фитнес или групови занимания.

Яжте мюсли след тренировка

Вижте най-добрите храни за прием след тренировка, като количеството зависи много от целта, която искате да постигнете, посочват от foodpanda.

Кисело мляко

Истинското кисело мляко е чудесен източник на протеин и много добър пробиотик, който запазва функциите на стомашно-чревната флора. Освен това млякото помага и в борбата с мускулните болки.

Пълнозърнест сандвич

Пълнозърнестите храни са заредени с полезни въглехидрати. Зърната са добра добавка и към салати, и месо. Те спомагат за добрата обмяна на веществата и засищането на организма за по-дълго време.

Плодове

Те съдържат лесно смилаеми въглехидрати, които действат добре на умореното тяло и мускули. Консумирайте цитруси, киви и ананас.

Яйца

Сервирайте ги както ви харесва - бъркани, на очи, рохки, твърдо сварени. Те са с високо съдържание на протеин и хранителни вещества.

Спанак

Спанакът е богат на хранителни вещества, витамини и минерали. Освен това съдържа витамин С и фолиева киселина.

Хумус

Това е храна за добра фигура, изключително популярна в Близкия изток. Зарежда организма с нужната енергия за деня, минерали, витамини и протеини.

Още полезни съвети за здраве и добра физическа форма:

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Правилната закуска съхранява красотата на кожата

Тренировките 3 пъти седмично са най-ефективни

Ново тяло само с едно упражнение за 28 дни (СНИМКИ/ВИДЕО)