/ iStock/Getty Images
Ръководителят на пожарната в японския град Казуно, префектура Акито, се опита да изплаши оси със сигнална ракета и запали голям пожар. Това съобщава "Сора нюз".

Началникът на местната пожарна разчиствал терена близо до къщата на родителите си, когато бил нападнат от няколко оси. Насекомите толкова уплашили японеца, че той реши незабавно да се отърве от тях, извади сигнална ракета и я запали с надеждата да прогони рояка. Не щеш ли обаче, ракетката паднала в купчина суха трева, която пламнала.

Наложи се пожарният началник да извика колеги за подкрепление. До пристигането на три пожарни екипа с 11 души площта на пожара бе достигнала 45 квадратни метра. Тревата и дърветата бяха обхванати от пламъци.

Потушаването на огъня отне около половин час. При инцидента нямало пострадали и сериозни материални щети. По-късно шефът на пожарната се извини на обществеността. „Извинявам се, че запалих пожар, въпреки че преди това призовах съгражданите да внимават с огъня“, каза той.

В социалните мрежи много потребители оцениха иронията на ситуацията. „Това са първите правила за безопасност. След това той трябва да се пенсионира”, пише един от тях. „Това е като хумористичен скеч“, каза друг.” Ами насекомите?”, попита трети.

По-рано беше съобщено, че жител на американския град Дикерсън в щата Мериленд се опитал да прогони с дим змии от къщата. Но запалил пожар и изгорил до основи сградата за милион долара. При това някои от влечугите оцеляли.
БГНЕС