Сциентолозите отричат да следят Кейти Холмс
Сциентолозите отричат да следят Кейти Холмс / снимки: Reuters

Сциентоложката църква отрече информациите в медиите, че е организирала следенето на Кейти Холмс и на дъщеря й, след като актрисата поиска развод от Том Круз. Актьорът е ревностен последовател на противоречивата религиозна организация.

Гари Сотер, адвокат, работещ за Сциентоложката църква, отрече и информациите, че актьорът иска шестгодишната му дъщеря Сури да се присъедини към Sea Organization, определяна като тренировъчен лагер на Сциентологията.

"Няма никаква истина в публикуваните информации от сайта TMZ.com или от който и да било друг сайт, в които се твърди, че Сциентоложката църква е изпратила човек, за да следи или наблюдава Кейти Холмс", заявява Сотер в имейл до Франс прес.

"Твърдението, че шестгодишното момиче ще се присъедини към Sea Org, също не отговаря на истината", казва още адвокатът.

Кейти Холмс се опасява, че сциентолозите вече я смятат за заплаха и са създали специален екип, състоящ се от мистериозни мъже, за да я следят, съобщи сайтът TMZ, позовавайки се на близки до актрисата източници.

Кейти се установи в Ню Йорк, след като подаде молба за развод. От уикенда телевизионни екипи и папараци са заели позиции пред жилищната сграда в Манхатън на Седмо авеню, където тя се премести.

Сциентолозите отричат да следят Кейти Холмс
netinfo

Миналата седмица медийният магнат Рупърт Мърдок заяви, че сциентолозите са "зловещи" и дори зли хора, допълва БГНЕС.

Шефът на News Corporation призова последователите си в Туитър да следят историята на бившата холивудска супердвойка. "Следете нещата около Кейти Холмс и развитията в сциентоложката история. В тези хора има нещо зловещо и може би дори зло", написа милиардерът в социалната мрежа.

Минути по-късно един от потребителите помоли богаташа да изложи мнението си за мормонството и кандидат-президента Мит Ромни, който ще се изправи срещу Барак Обама на изборите през ноември.

"Мормонството за мен е мистерия. Но мормоните със сигурност не са зли", отвърна Мърдок.