/ Gulliver/Getty Images
Втората вечер на фестивала в Сан Ремо премина отново с бляскави тоалети, звездно участие, скандал и политика, предадоха АНСА и РАИ Уно.

Вчера бяха изпълнени останалите 14 песни в конкурсната програма и бе представена общата класация до момента, в която продължава да води Марко Менгони. На второ място са дуета „Колапеше и Дамартино”, а на трето  - певицата Мадам.

Съводеща на втората фестивална вечер беше журналистката Франческа Фаняни, избрала да облече три тоалета в черно-сивата гама от серията „Армани приве”, проектирани от „Крал Джорджо”, както италианците наричат Джорджо Арамани. В традиционния монолог на съводещите на фестивала Фаняни избра да говори за непълнолетните престъпници от италиански затвор, с които тя е имала възможност да разговаря и които са показали пред нея желание да се променят.

Другият съводещ на фестивала Джани Моранди пък пя заедно с Ал Бано и Масимо Раниери и тяхното импровизирано трио изпълни микс от най-прочутите хитове на тримата. След това на сцената на фестивала бяха изнесени четири огромни торти в чест на Ал Бано, който през май навършва 80 години. На всяка торта имаше по 20 свещички.

Звездните чуждестранни гости на фестивала бяха „Блек айд пийс”, които изпълниха най-прочутите си парчета.
 
Габриела Големанска/БТА