Отново дойде времето, когато планетата Меркурий навлиза в ретроградната си фаза.

Това ретроградно движение стартира на 10 април и ще продължи до 3 май, като периодът от 10 април до 15 април се засича и с все още ретроградната Венера. Тоест имаме две бързи ретроградни планети. Продължава времето, което е подходящо повече за вътрешна работа, отколкото за външно проявление на нещата. Това е време за анализ с ретроспекция преосмисляне и равносметка на всички теми, които ви вълнуват и са важни за вас.

Какво вещаят звездите за 2017 година?

Периодът до 3 май не е никак подходящ за важни преговори, сключване на сделки и подписване на договори. Не започвайте нова работа по това време и не правете по-важни и големи покупки, особено на техника и автомобили. Възможни са грешки, забавяния и загубена поща, а и като цяло средствата за комуникация няма да са особено надеждни през посочения период.

Ако пътувате нанякъде, най-сполучливият вариант ще бъде това да е място, което да ви е познато и където вече сте били. Възможно е също така да срещате и хора от миналото си.

Съвет от астролог: какво да не правим в период на ретрограден Меркурий

През този период ще се изразявате по-добре писмено, отколкото устно. Ако работите с документи проверявайте всичко по няколко пъти.

Шофирайте внимателно. Най-важното за ретроградния период на Меркурий е, че с мислите си, изразени като думи и превърнати в действия създавате реалността, в която живеете. Така че прецизно обмисляйте своите думи и дела.

Вижте още:

Двойките зодии, на които не им е писано да бъдат заедно (ВИДЕО)

Астрологични препоръки: Как да изберем подходящ партньор?

Зодиите, които не биха издържали дълго без секс (ВИДЕО)

Трите зодии, без които светът не би оцелял (ВИДЕО)