/ Gulliver/Getty Images
Един от любимите автомобили на Бърт Рейнолдс отива на търг през юни заедно с някои от неговите каубойски ботуши, шапки, спортни якета и други артикули, съобщи Ройтерс.

Двудневният търг ще се състои в Бевърли Хилс и е одобрен от семейството на актьора. Събитието ще бъде организирано почти година след смъртта на 82-годишната очарователната звезда. Бърт Рейнолдс беше един от любимите актьори на Холивуд.

Акцентът на търга е модел на „Понтиак“ от 1979 г., който Рейнолдс използвал в различни рекламни фото сесии. Очаква се автомобилът, който Рейнолдс притежава заедно с бизнес партньора си Джийн Кенеди, да достигне цена от 500 000 долара на търга.

Два чифта кожени ботуши - един червен и един жълт - също ще бъдат предложени за продажба, като оценките стартират от 800 до 2000 долара за чифт, заедно с две каубойски шапки.

Gulliver/Getty Images

Рейнолдс започна като футболист в държавния университет във Флорида, преди травмите, претърпени в тежка автомобилна катастрофа да сложат край на професионалната му кариера. Но привързаността му към футболния отбор на университета остава силна. Търгът ще предложи на феновете на актьора няколко персонализирани шапки и спортни якета на Рейнолдс.

Аукционът ще се проведе в Бевърли Хилс на 15 и 16 юни и ще бъде предшестван от публична изложба на някои от вещите, които ще бъдат продадени.
БТА