/ Gulliver/Getty Images
Футболният мач между Норич и Астън Вила през събота привлече вниманието със своите гости от кралския дворец на Великобритания. Принц Уилям бе сред зрителите заедно със съпругата си Кейт, както и по-големите им деца - 6-годишния принц Джоржд и 4-годишната му сестра принцеса Шарлот, пише списание "Hello!".
 
Малката принцеса седеше в скута на майка си, която обясняваше играта на дъщеря си. Джордж седеше до своя баща и дори се ентусиазира, след като Астън Вила отбеляза четвъртия си гол. Както е известно, семейството, в частност принц Уилям, са привърженици именно на този отбор, където играеше българинът Стилян Петров.

Уилям и Кейт кръстиха полярен изследователски кораб
 

Освен футболен запалянко, престолонаследникът е и президент на Футболната асоциация в Англия. По случай победата на Ливърпул над Барселона в четвъртфиналите на Шампионска лига той публикува одобрителен туит от официалния  уитър профил на Двореца Кенсигтън.
 

 
През август месец той и херцогинята на Кембридж започнаха кампания, чийто двигател е именно Футболната асоциация, в подкрепа на психическото здраве на футболните запалянковци, особено на мъжете.
 
11 мъдри правила, по които Уилям и Кейт възпитават децата си 

Принц Уилям е обяснявал защо подкрепя отбор като Астън Вила, въпреки че не е от Мидлендс. Той заяви през 2015 г. в свое интервю, че в училище се е запалил по футбола и разглеждал клубовете. Всичките му приятели били фенове или на Манчестър Юнайтед, или на Челси. Той не е последвал този тренд и е избрал тим, който обикновено е в средата на класацията, за да може да има повече тръпка и емоция, уточнява принцът.
 
Така резонно се стига и до женския отбор на Англия, след като това лято те достигнаха престижното четвърто място на Световното първенство по футбол за жени.

Принц Уилям и Кейт на футболен мач с децата си
Gulliver/Getty Images

Дали тази страст ще се предаде и по неговите деца, след като през  2017 г. той разкри, че се опитва да запали и научи сина си принц Джордж по футбола, предстои да разберем.
 
Със сигурност обаче съботният мач показа обстановка на семейна идилия.