Помпей остава най-гледаният филм у нас
Помпей остава най-гледаният филм у нас / Guliver/Getty Images

Вече 11 дни зрелищният триизмерен екшън "Помпей" (Pompeii), изпълнен с гладиаторски борби, любов, предателство и коварство, привлича вниманието на българската публика, сочат обобщените данни от киносалоните у нас, цитирани от БТА. Филмът на Пол У.С. Андерсън с Емили Браунинг,Кит Харингтън, Кари-Ан Мос, Кийфър Съдърланд е вече с 37 547 зрители и 362 279 лева приходи след дългия празничен уикенд.

Българският "Живи легенди" продължава да е на втора позиция след 18-тия ден от премиерата му на големия екран. Филмът на Ники Илиев с Анна Мария Гюзелева, Калоян Митев, Саня Борисова, Микеле Плачидо, Стефан Щерев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Любомир Ковачев, Димо Алексиев, Орлин Павлов в ролите е гледан от 57 317 души и има 427 766 лева от билетите им.

Премиерният за миналия уикенд "Директен полет" (Non-Stop) е на трета позиция. Трилърът на Жауме Колет-Сера с Лиъм Нийсън и Джулиан Мур е гледан от 10 577 зрители и има 82 064 лева от билетите им за първите четири дни на големия екран у нас.

На четвърта позиция е "Ченге за един ден" (Ride Along) на режисьора Тим Стори. Полицейската комедия с рапъра Айс Кюб и Кевин Харт, Джон Легуизамо и Лорънс Фишбърн за охранителя Бен, който се опитва да получи благословията за сватбата му от брата на гаджето си - полицаят Джеймс, е гледана от 8 300 зрители и има 64 542 лева приходи.

Пети по ред сред най-гледаните заглавия е "Пазители на наследството" (The Monuments Men) на Джордж Клуни с Бил Мъри, Кейт Бланшет, Хю Боневил, Мат Деймън, Жан Дюжарден, Джон Гудман, Захари Бахаров. Разказът за дейността на отряд от седем души, изпратени да спасяват произведения на изкуството, откраднати от нацистите в края на Втората световна война е гледан от 13 090 зрители и има 103 483 лева приходи.

На шеста позиция е анимацията "LEGO:Филмът" (The Lego Movie), която след месец на големия екран у нас е гледана от 13 373 зрители и има 120 406 лева приходи.

На седмо място в топ 10 е "Зимна приказка в Ню Йорк" (Winter's Tale) с Колин Фаръл, Джесика Финдли и Ръсел Кроу за любовта и саможертвата. Филмът събира 15 884 зрители и има 120 097 лева приходи след 18 дни на големия екран у нас.

Осмо място е за анимацията "Джъстин и рицарите на честта" (Justin and the Knights of Valour). Триизмерната история за младия кандидат-рицар е вече втори месец на екраните у нас, като има 29 861 зрители и 264 897 лева приходи.

Девети е "Робокоп" (RoboCop), който след месец на екраните у нас има 31 744 зрители и 257 716 лева приходи.

На десета позиция е "Замръзналото кралство", който вече е с Оскар за най-добра песен към филм и най-добър анимационен филм. Анимацията по мотиви от "Снежната кралица" на Андерсен е гледана от 221 553 зрители и има 1 965 382 лева приходи след три месеца и половина на екраните у нас.

Следващите две позиции след десятката на най-гледаните филми у нас се заемат от два от филмите, взели от тазгодишните Оскар-и - "Гравитация" (Gravity) на Алфонсо Куарон и "Вълкът от Уолстрийт" (The Wolf of Wall Street) на Мартин Скорсезе, които привлякоха още зрители след церемонията в неделя срещу понеделник.