По-високият съпруг носи повече щастие, но само 18 години
По-високият съпруг носи повече щастие, но само 18 години / ThinkStock/Getty Images

Щастливият брак се обуславя не само от редовния секс и хармонията на характерите, а и от голямата разлика в ръста на двойката, установиха южнокорейски учени, цитирани от в. "Дели мирър".

От какво зависи щастливият брак? Секс, смях и още нещо

Забравете за общите хобита и за брилянтното чувство за хумор на младоженеца. За дълготрайния щастлив брак всичко зависи от ръста на мъжа. Избирането на много по-снажен партньор ще гарантира на булката най-малкото две десетилетия щастливо семейство. Колкото е по-голяма разликата в ръста на партньорите - толкова по-доволни са те от брака си.

Тайната на дългия и щастлив брак не се крие в секса

Но магията на ръста траела само 18 години. След това започвала постепенно да се изпарява. Досега се знаеше, че жените предпочитат високи мъже поради еволюционни причини. Но никой не си бе задавал въпроса дали дамите с по-снажни половинки са по-щастливи в брака. Точно това изследвал екипът на Сон Китае от Сеулския университет и установил, че големите разлики са ключът към щастието. Били изследвани 7850 жени.

Тайната на успешния брак - "Да" на всяка прищявка на жената

"Дамите просто харесват високите мъже, изтъква ученият. Но за това предпочитание няма обяснение, както не знаем защо някои си падат по сладките, други по тлъстите или солените храни. Но в еволюционно отношение това им е дало предимство. Същото е и положението с високите мъже, които са подобрили репродуктивното здраве на жените през вековете. По-снажните мъже се считат за по-силни физически и дамите са доволни, когато се сдобият с това, което им харесва. Но както с повечето си играчки, жените се насищат на снажните си завоевания точно след 18 години!".

Източник: БТА