Членовете на британското кралско семейство вероятно са най-популярните кралски особи в света.

Семейството на кралица Елизабет Втора беше сред най-обсъжданите дори и преди оттеглянето на принц Хари и съпругата му Меган и скандалното им интервю за Опра Уинфри.

Кралицата на медиите Опра разкри греховете на монархия с 1200-годишна история

Но каква е в ежедневието си кралицата на Великобритания? Завесата открехва vbox7:

Какво прави Кралица Елизабет Втора през деня?

Кралицата се събужда в 7:30 сутринта, пие чай без захар и яде бисквитки с мляко. Тъй като любимите вкусове на членовете на кралското семейство се пазят в тайна, е трудно да се каже коя марка чай предпочита Елизабет.

Кралица Елизабет
Gulliver/Getty Images

В 8:30 ч. кралицата закусва със съпруга си в трапезария с изглед към градината на Бъкингамския дворец. Обикновено ядат корнфлейкс, кисело мляко и препечени филийки с кленов сироп или мармалад.

Кралските усмивки, от които като че ли не е останала и следа (СНИМКИ)

По време на закуска кралицата чете вестници. Като правило това са Daily Telegraph и Racing Post. След това тя провежда срещи по различни въпроси със своите асистенти.

До късно вечерта Елизабет е заета със срещи и събития. Непосредствено преди лягане кралицата се занимава само с въпроси от национално значение: чете всички документи ,съдържащи важни теми, които получава всеки ден в червен куфар.

кралица Елизабет
Gulliver/Getty Images

Любимите бижута на Елизабет Втора

Колие от перли е един от любимите аксесоари на кралицата. Когато е на 10, тя получава огърлицата от дядо си Джордж V. По-късно кралица Мери, бабата на Елизабет Втора ѝ подарява перлени обеци. Днес и двата предмета са част от образа на съвременния монарх.

Традиция за промяна на имената преди възкачването на престола

От древни времена монарси от различни страни са сменяли имената си преди да се възкачат на трона. Във Великобритания тази традиция също е често срещана. Преди коронясването кралица Виктория е била принцеса Александрина, а крал Джордж - Алберт.

Кралица Елизабет
Gulliver/Getty Images

Елизабет Втора предпочита да не променя името си, тъй като това не е задължително. Разбира се, много привърженици на традициите все още помнят избора на кралицата. През 2002 година, в навечерието на 50-годишнината от възкачването на престола на кралица Елизабет Втора, тя получава няколко писма от Шотландската национална партия. Членовете на партията настояват кралицата най-накрая да промени името си. Но доколкото можем да видим, Елизабет Втора твърдо отстоява своето решение.

Как членовете на кралското семейство се обръщат към кралица Елизабет Втора?

Според кралски анализатори различните членове на семейството имат свои собствени привилегии. Така съпругът на Елизабет Втора я нарича Лилибет. Бъдещата кралица наричала себе си така, когато е била дете.

Други членове на кралското семейство са задължени да се обръщат към кралицата с „Ваше Величество“. Дори собственият ѝ син Чарлз трябва да спазва това правило, преди да я нарече „мама“. Когато е малък правнукът на кралицата принц Джордж я нарича „Ган-Ган“. Това е начинът, по който той казва прабаба.

кралица Елизабет
Gulliver/Getty Images

Кралица Елизабет Втора е наистина пестелива

Кралицата на Великобритания е наистина пестелива и е пример за всички свои служители. Известно е, че тя винаги изключва осветлението, когато излиза от някоя стая и настоява всички жители на двореца да правят същото.

Тя също предпочита от години да използва един и същ цвят лак. Лакът „Essie’s Ballet Slippers“ е единственият цвят, който Нейно Величество носи от 1989 година насам.

Кралицата е намерила страхотен микс от неутрален цвят (бледорозовият тон контрастира с ярки тоалети).