След като принц Хари и съпругата му Меган решиха да се оттеглят от кралските си задължения, те загубиха някои изключителни привилегии.

Едновременно с това обаче двамата печелят много свобода и независимост и вече не са длъжни да спазват строгия кралски протокол.

Могат да показват чувствата си публично

принц Хари и Меган
Gulliver/Getty Images

Макар и да е неписано правило, публичните прояви на привързаност се считат за забранени за членовете на кралското семейство.

Меган и Хари по-влюбени от всякога на бейзболен мач (СНИМКИ)

Хари и Меган винаги са показвали чувствата си публично, но подобни действия никога не остават незабелязани и водят до множество коментари. Сега вече те ще могат да покажат любовта си един към друг, без да бъдат съдени за това.

Не е необходимо да спазват строг дрескод

Всяко събитие изисква членовете на кралското семейство да носят официални тоалети. Дори когато искат да изглеждат по-непринудени те трябва да са сигурни, че са облечени подходящо.

Различната херцогиня: Меган отново изненада всички с избора си на рокля (СНИМКИ)

Мъжете трябва да комбинират панталон с риза с яка, докато дамите имат право да носят рокли или да комбинират жилетка с панталон. В много ситуации дънките се считат за прекалено небрежни и не се допускат.

Децата имат възможност носят всякакви дрехи

Принц Хари Меган Арчи

Правилата за дрескода важат и за кралските деца. Например младите момчета трябва да носят къси панталони преди 8-годишна възраст. Носенето на нещо друго, като панталони или дънки, може да се счита за доста неуважително. По изключение дългите панталоните са разрешени когато времето е студено.

Могат да играят Монополи

Играта Монополи е забранена за кралските особи. Причината е, че тя може да стане „твърде порочна“ и да доведе до кавги. Вместо това кралските особи предпочитат да играят по-спокойни игри като Скрабъл.

Разнообразното меню вече не е табу

Според правилата на кралския протокол трябва да се избягват храни като ракообразни, месо или прекалено пикантни и екзотични ястия, тъй като могат да причинят проблеми на храносмилането или хранително отравяне.

Какво яде кралското семейство? (ВИДЕО)

Чесънът е забранен на вечерите на кралското семейство, тъй като се говори, че кралицата го мрази. На всичкото отгоре храни с високо съдържание на въглехидрати, като картофи, ориз или тестени изделия, са забранени за вечеря в Бъкингамския дворец.

Автографите не са забранени

Принц Хари и Меган

Въпреки че имат много фенове, кралските семейства никога не дават автографи. Това би представлявало заплаха за тях. Освен това те избягват да си правят селфита с феновете си, тъй като и това може да доведе до проблеми със сигурността им.

Веднъж Меган нарушава тази наредба и е доста критикувана за това. Днес обаче двойката не трябва да се притеснява и може да дава толкова автографи на своите почитатели, колкото иска.

Вече могат да прегръщат феновете си

Прегръдката или ръкостискането с почитатели също може да представлява заплаха за сигурността на кралските особи.

В миналото Меган и Хари неколкократно са пренебрегвали това правило, но сега могат свободно да прегръщат феновете си без да бъдат обвинявани.