Изразните средства на тялото разкриват много от нашата личност, намерения, чувства и емоции.

Вижте емоциите, които хората издават чрез езика на тялото:

Контакт с очи

Казват, че очите са прозорец на човешката душа. Всеки, който ви погледне в очите, може да разбере много за вас. По това как очите на човека отсреща контактуват с вашите можете да разберете дали той е уверен, честен или пък се опитва да скрие нещо.

Контактът с очи се определя като решаващ фактор при интервю за работа. Ако гледате в пода, вместо в очите на събеседника си, е малко вероятно да ви наемат. Но постоянното взиране в очите на другия също не е препоръчително.

Стремете се да гледате човека отсреща така, че да покажете интерес, заинтересованост и любезност.

флирт
Thinkstock/Getty Images

Очите издават истинските намерения на мъжа

Да си играеш с косата

Мъжете не си играят с косата си, но това не се отнася за жените. Ако често разпръсквате косата от лицето си означава, че сте готови за общуване и сте щастливи. Играта с косата не винаги обаче е добър знак. Когато хващате косата си с ръка е знак, че чувствате неудобство и нервност.

Как да разберем тайните желания на мъжете чрез езика на тялото им

Добър знак е обаче, ако видите как някой навива кичур коса около пръста си. Това означава, че момичето е готово за флирт. Но ако хваща косата си с едната ръка и приглажда същия кичур с другата - момичето е много нервно в този момент.

флирт
Thinkstock/Getty Images

Барабанене с пръсти

Понякога не ни свърта на едно място и може да извършваме много различни движения. Барабаненето с пръсти е едно много ярко съобщение за това. То показва нетърпение. Вие дори може да не осъзнавате, че го правите. Понякога вместо с пръсти, хората потупват с крак или химикал.

Флиртът на работното място пречи на кариерата

Ръце

Най-често хората кръстосват ръцете си и това е един от първите сигнали на тялото, който малките деца научават. Дори в анимационните филми децата виждат, че когато родител кръстоса ръцете си е знак за голяма беда. Ако ръцете ви са кръстосани зад гърба означава, че смисълът е обърнат - срамежливостта се превръща в безстрашие, а гневът в спокойствие. Един от позитивните знаци, правени с ръцете, е триенето една в друга. Това означава, че очаквате добър изход от някаква ситуация. Ако вдигнете ръцете си нагоре, с отворени длани, означава, че на вас човек може да се довери, както и че не криете нищо.

Тайните на успешния флирт (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ръкостискане

Дори едно обикновено ръкостискане може да означава много. Ръкостискането може за бъде объркващо за хората от азиатската култура, тъй като такъв тип контакт с друг човек не е обичаен за тях. Има много фактори в едно ръкостискане - сила на стискането, ъгъл под който подаваш ръката си, какво правиш с другата си ръка. Със сигурност никой не харесва слабото ръкостискане.

Когато ръкостискането е с две ръце, то показва желание за близост. Ако обхващате ръцете на другия отгоре - говори за доминантност. Да докосвате рамото на другия означава, че сте открити към него. Този тип ръкостискане е разпространен сред политиците.