Balmain
Balmain / БТА
Откраднаха голяма част от новата колекция на френската модна къща Balmain, която трябваше да бъде представена по време на Седмицата на модата в Париж по-късно този месец. Дрехите са били в камион, който е отвлечен, съобщи главният дизайнер Оливие Рустейн.

Той разказа, че крадците са заловили превозното средство, в което е имало около 50 артикула от новата колекция на Balmain. Дрехите са били превозвани от парижкото летище към централата на марката във френската столица.

"Слава на Бог, шофьорът е невредим. Толкова много хора работихме, за да сътворим тази колекция - аз и целият ми екип. Сега запретваме ръкави, за да направим всичко наново. Това е толкова неуважително", сподели Рустей в профила си в Инстаграм.


 


Думи на подкрепа под поста Оливие получи от свои колеги, сред които Донатела Версаче и Jacquemus.

Balmain трябва да представи своята пролетно-лятна колекция за 2024 г. на 27 септември. По време на парижката модна седмица ревюта ще има на марките от висок клас, включително Louis Vuitton, Dior, Chanel и Hermes.


 Говорител на Balmain потвърди, че шоуто няма да бъде отменено, като отказа да коментира обира в очакване на разследване.