/ Guliver/Getty Images
Местни творци превърнаха останки от ремонта на семейното имение на 35-ия президент на САЩ Джон Кенеди в произведения на изкуството, предава Artprice.
 
Дъски, стъкла от прозорци, дървени керемиди, електрически осветителни тела, избелели тапети, ръждясали пирони и дори метална кука, на която в миналото е била окачена люлка на верандата в къщата в Хаянис порт на полуостров Кейп Код, са сред спасените останки от основния ремонт. Те бяха трансформирани в произведения на изкуството от местни творци, вдъхновени от Кенеди.
 
Тръмп се готви да разсекрети документи за убийството на Кенеди

Джон и Джаки Кенеди, заедно с двете си деца отсядали в къщата с 9 спални и очарователна гледка към океана в Хаянис порт в периода от 1958 г. до смъртта на президента през 1963 г. След тази година обаче къщата бързо започнала да се разпада, което подтикнало текущите й собственици Тед Кенеди младши и неговата съпруга Кики да предприемат основен ремонт през 2011 г.
 
Митът "Кенеди" засенчва политическата действителност

Дизайнерът и строител Марк Грениър осъзнал, че това не е обикновена работа и започнал да събира безброй предмети, които обичайно се изхвърлят като строителни отпадъци.
 
"Необходимо ми беше време да осъзная, че това са артефакти от фамилия Кенеди. Обичах семейството и ми липсват. Да видя предметите, беше много емоционално преживяване за мен", каза творецът Ричард Нийл.
 
50 години след смъртта си Кенеди все така очарова Европа

Той създава портретите "Джак" и "Джаки" на бившия президент и първата дама от старо стъкло от прозорец, кухненски рафтове и един библиотечен шкаф.
 
Произведенията ще бъдат изложени на няколко места в Кейп Код, след това ще бъдат продадени на търг през август, а приходите ще отидат за ремонт на музея в града.
БГНЕС