Учените изтъкват, че сядането върху тоалетната чиния не е опасно за здравето, както мнозина си мислят
Учените изтъкват, че сядането върху тоалетната чиния не е опасно за здравето, както мнозина си мислят / ThinkStock/Getty Images
Учени посочиха кои са най-опасните точки на зараза, които ни дебнат от обществените тоалетни - това са салфетките, сапунът и вратите, съобщава сайтът Лайф.
 
До тях най-често се докосват повечето посетители на WC-тата, пише научното списание "Conversation". Това е причината по тези повърхности да се натрупват най-много вредни бактерии.

5 неща, които не трябва да пипате в самолета
 
Освен това източници на зараза са бравите на вратите, тъй като не всеки ползвател на обществените тоалетни си измива ръцете.
 
Учените изтъкват, че сядането върху тоалетната чиния не е опасно за здравето, както мнозина си мислят. Рискът от заразяване с чревни инфекции е доста малък, тъй като основният път за попадането на микробите в организма е през ръцете и устата.

По кои предмети в офиса полепват най-много бактерии?
 
Авторите на статията препоръчват затварянето на кранчето и отварянето на вратата на тоалетната да става с книжна салфетка - тогава контактът с бактериите може да бъде избегнат.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА