/ iStock/Getty Images
Най-новият роман на Джон Гришам - "Ветрове над Камино", който вече оглави класацията на "Ню Йорк таймс", излиза на български. Премиерата у нас е на 4 юни, съобщиха издателите от "Обсидиан".

Те посочват, че за втори път в своята кариера, освен големия трилър, който излиза традиционно в края на годината, Гришам пише и един по-ведър роман - пак с криминална загадка, но без адвокати, прокурори и съдебни процеси.

Брус Кейбъл, собственик на книжарница и търговец на редки издания, се подготвя за гостуването на Мърсър Ман, чийто втори роман е станал бестселър. Но ураганът Лио се насочва към острова. Когато губернаторът на Флорида разпорежда незабавна евакуация на жителите на Камино, повечето от тях бягат на континента. Брус обаче решава да остане. Една от жертвите е Нелсън Кер, приятел на Брус и автор на трилъри. Кой би желал смъртта на Нелсън?

Местната полиция е ангажирана с последиците от урагана, а и е неспособна да разследва случая. Брус започва да се пита дали престъпните типове в последния ръкопис на приятеля му не са нещо повече от плод на неговото въображение.