Бърза, лесна, вкусна, но и още - освежаваща, хем лека, но и достатъчно засищаща. Такива закуски са идеални за чудесен старт на деня. В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty показва една алтернатива на стандартната закуска, а именно - закуска в чаша. Ароматно смути, което ще изпиете с истинско удоволствие.

Рецептата е чудесна по няколко причини - наистина става много бързо, а плодовете, които можете да подберете, са сезонни, много вкусни и пълни с витамини.
Вместо мляко, можете да добавите например и бадемова напитка с калций - много приятна на вкус, здравословна, без захар и нискокалорична. През лятото е хубаво да си правите тази закуска, когато искам да се детоксикирате.

Защо е важно да закусваме? (ВИДЕО)

Има два варианта за детоксикация. Пълният детокс включва прием само на смути, а лекият - леки хранения за обяд или вечеря, които сключват салатки, риба, хубаво пилешко месце. Задължителен е и приемът на много вода.

смути
iStock/Getty Images

Както знаете, ефектът е чудесен - изкарваме излишните токсини от тялото си, зареждаме се с тонус и енергия, а и бонусът е, че сваляме някое и друго излишно килце.

8 чудесни идеи за бърза и здравословна закуска

В случая, дали ще изберете пълен или лек детокс, тази закуска ще ви свърши чудесна работа.

Ето и необходимите продукти:

250 мл бадемова напитка
100 мл сок от нар
1 банан
120 г боровинки
120 г малини
1 ч.л. джинджифил
1 с.л. семена от чиа
1 розичка броколи
10 кубчета лед

Всички продукти се смесват в блендер. Накрая може да украсите смутито с пресни плодчета и няколко листенца мента за свежест.

смути
iStock/Getty Images

И още:

Хората, които не пропускат закуската, са с по-здрави сърца

Коя е идеалната ти закуска за уикенда според зодията? (ВИДЕО)

Правилната закуска съхранява красотата на кожата

Пропускането на закуската може да се окаже фатално