Закуската е най-важното хранене за деня, защото засилва метаболизма и дава гориво на организма ни. Със сигурност много хора се чудят какво е полезно и какво не е за сутрешното ни хранене. Има храни, които трябва да избягваме или поне да не са в нашето ежедневно сутрешно хранене.

Вижте кои са те:

Бял препечен хляб

Ако искаме да хапваме хляб, то трябва да се разделим с пухкавите бели филии. Пълнозърнестият хляб е с много повече полезни вещества, отколкото белият. Фибрите в него подобряват храносмилането ни, той е богат на витамини от Б групата и покачва бавно кръвната ни захар.

Полезна и вкусна закуска за работещи момичета (ВИДЕО)

Масло

Тази опция за закуска може да бъде калорична, особено ако смесите мазнини с въглехидрати.

Какво закусват най-успешните хора в света? (ВИДЕО)

Плодове

Яжте само по един вид плод на хранене. Ако просто смесвате плодовете, естествените захари се освобождават от вътрешността на клетките и се превръщат в свободни захари.

закуска
ThinkStock/Getty Images

Захарни зърнени храни

Повишават нивата на глюкозата в кръвта, а това може да доведе до кратък изблик на енергия, но това ще продължи само за кратък период от време.

Защо е важно да закусваме? (ВИДЕО)

Концентриран портокалов сок

Той е с високо съдържание на фруктоза, което може да доведе до скок в нивата на кръвната захар. Вместо да пиете концентриран портокалов сок, изяждайте целия плод.

закуска
ThinkStock/Getty Images

Тестени изделия

Всички знаем колко са вкусни мекиците и палачинките, но те не ни доставят нищо повече от по-висок холестерол и приятно усещане на небцето.

Още по темата:

Пропускането на закуската може да се окаже фатално

Пет от най-полезните храни, които трябва да консумираме

Правилната закуска съхранява красотата на кожата

Закуска за сваляне на корема от хранителни специалисти

Фибрите борят холестерола

Знаете ли защо сладоледът е полезен за закуска?