/ iStock/Getty Images
Анонимен мъж предизвика разгорещен дебат, след като организира клуб за хранене на работното място изключително за месоядни, пише сайтът „Raise Vegan”.

Може ли безмесната диета да повлияе на интелекта ни?

Той обявил създаването на „клуб за бургери и пържоли“, след като не му било разрешено да се присъедини към групата на веганите за хранене на работното място само поради факта, че той самият не бил такъв.

Мъжът обяснява, че работи в компания, чието ръководство поощрява създаването на различни групи по интереси като клуб на любителите на книгите, на киното и друг. Обикновено към тях може да се присъедини всеки желаещ, а компанията поддържа финансово организирането на подобни групи.

Един от колегите на 32-годишния мъж създал клуб за хранене на веганите. В правилата му било включено изискването, че към него може да се присъедини само привърженик на веган, вегетарианското и пескетарианското (отказ от хранене с месо на топлокръвни) хранене, а менюто ще се състои само от веган храни.

Ако сте решили да ядете само безмесна храна, трябва да знаете това

Мъжът бил възмутен, че в клуба не приемат хора, които ядат месо, дори и те да са съгласни с предложеното меню. Създателката на групата обяснила, че хората са обединени не само от кулинарните си интереси, но и от начина на живот.

В отговор на тази „несправедливост, мъжът решил да организира „клуб за бургери и пържоли”, в който участниците да пробват всяка седмица нов бургер или пържола. Според правилата, в него могат да участват само любителите на месо.

Тази стъпка предизвикала гневна реакция от страна на веганите, а срещу мъжа била подадена жалба в отдела за човешки ресурси на компанията. В нея било записано, че съществуването на клуб на любителите на месо е оскърбителен за тях.

Независимо от това, от ръководството разрешили създаването на месоядната група.
БГНЕС