Модели от колекцията на Мария Грация Киури за Dior
Модели от колекцията на Мария Грация Киури за Dior / Gulliver/Getty Images
Италианската модна дизайнерка Мария Грация Киури представи колекцията си за "Диор" в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж.

Вижте моделите от колекцията на Мария Грация Киури за "Диор" в галерията тук
 
Публиката на ревюто сякаш бе поканена на цирково представление, за да види луксозни облекла, които създават впечатлението, че са износени.
Манекенките бяха дегизирани и гримирани като клоуни, като носеха шапчици с воали, а по лицата им бяха изрисувани черни сълзи. Колекцията бе представена в шапито, инсталирано в градините на музея "Роден".

Dior: Висшата мода не трябва да бие на очи, тя е вечна (СНИМКИ)

Публиката на ревюто на Диор сякаш бе поканена на цирково представление
Публиката на ревюто на „Диор“ сякаш бе поканена на цирково представление Gulliver/Getty Images

Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха италианската актриса Моника Белучи, британската ѝ колежка Кристин Скот Томас, родената в Никарагуа актриса и адвокатка Бианка Джагър.

Вижте и колекцията на Dior в красивите конюшни на замъка Шантийи (СНИМКИ)

"Париж има отдавнашни традиции в цирка, но ако си припомним за Фелини и неговия филм "Осем и половина", ще заключим, че същата традиция е налице и в Италия“, заяви дизайнерката. „Това напомня седмица на модата. Става въпрос за шествие, в което всяко облекло е с определен "характер". Той може да е "смел", като например черния костюм тайор с панталон, или "меланхоличен", като роклята в пастелни тонове".

Мария Грация Киури
Мария Грация Киури представи колекцията си за „Диор“ в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж Gulliver/Getty Images

Колекцията е вдъхновена от света на цирка и това проличава във включващите ромбове мотиви върху жакард, сатен и органза, в бродираните животни върху поли, в изображенията на пламъци върху дълги рокли с украса от пайети, в костюмите тайори, които напомнят облекла на дресьори на животни.

Феи, магия, лабиринт и бал с маски – Dior в Париж през 2017 г. (СНИМКИ)

Преобладаващите цветове създават впечатлението, че облеклата са покрити с тънък слой прах и че наскоро са били извадени от стари скринове или са били купени от амбулантни търговци.

Публиката на ревюто на Диор сякаш бе поканена на цирково представление
Публиката на ревюто на „Диор“ сякаш бе поканена на цирково представление Gulliver/Getty Images

Мотивите в бродериите, вдъхновени от модата през 50-те години на миналия век, са опростени за тази колекция. "Става дума за персонален лукс", отбеляза Мария Грация Киури.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА