/ Gulliver/Getty Images
Проповедта на афроамерикански пастор възпламени студения параклис "Сейнт Джордж" на сватбата на Хари и Меган
Сватбената проповед на афроамериканския пастор Майкъл Къри възпламени студения параклис "Сейнт Джордж" по време на венчавката на Меган Маркъл с принц Хари с ярките послания за силата на любовта, съобщават световните агенции.
 
Принц Хари и Меган си казаха „Да“ (ВИДЕО/СНИМКИ)
 

Със стил в разрез на този, с който сме свикнали при кралските сватби, структурирани около столетен строг етикет, преподобният Къри започна словото си с цитат от Мартин Лутър Кинг, легендарния американски борец за граждански права.
 

Gulliver/Getty Images


"Трябва да открием силата на любовта, прераждащата сила на любовта. По този начин ще можем да направим от стария, един нов свят. А това може да го стори единствено любовта!", обърна се той към присъстващите на брачната церемония: "Двама влюбени ни събраха всички тук!".
 

Кралицата присъди титли на принц Хари и Меган Маркъл
 

Guliver/Getty Images


На първия ред седяха кралицата Елизабет Втора и майката на булката, Дория Рагланд, единствения член на семейството на младоженката. Рагланд е потомка на роби от памучните плантации в Южна Джорджия.
 
Преподобният Къри на няколко пъти намекна за робството в своята проповед, като спомена, че чернокожите са изразявали силата на любовта в своите песни.
 

ГАЛЕРИЯ: Принц Хари и Меган обиколиха Уиндзор в каляска
 

Guliver/Getty Images


Проповедта на пастора предизвика доста усмивки сред насъбралото се множество в Уиндзор, което следеше церемонията от големи телевизионни екран. Камерите не пропуснаха и понякога притеснените, понякога развеселени реакции на кралското семейство от думите на Къри.
 

Неговата проповед бе последвана от изпълнението на хита "Stand by Me" подхванат с ентусиазъм от публиката извън храма.
 

Gulliver/Getty Images


Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук

БТА