/ Guliver/Getty Images
Кралица Елизабет Втора присъди титлите херцог и херцогиня на Съсекс на принц Хари и Меган Маркъл, съобщиха световните информационни агенции. Те вече могат да използват титлите, след като премина брачната им церемония.

Титлите на принц Хари са херцог на Съсекс, граф на Дъмбартън и барон Килкил. Втората и третата титла се използват в Шотландия и Северна Ирландия.

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

Принц Хари става Негово кралско височество херцог на Съсекс, а Меган Маркъл след сватбата е Нейно кралско височество херцогиня на Съсекс, уточниха от двореца.

Приказната сватба на принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Както се очакваше, Меган Маркъл не стана принцеса със сватбата.

Сватбата на годината: Знаменитите гости (СНИМКИ)

Британския принц Хари и годеницата му Меган Маркъл се венчаха в параклиса "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор. Размяната на обети бе извършена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а самата брачна церемония бе ръководена от епископ Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор.

Принц Хари наруши традицията: сложи брачна халка

 Принц Чарлз заведе булката до олтара, тъй като баща ѝ се възстановява след сърдечна операция.

Принц Уилям е кум на брат си Хари, а Меган Маркъл избра да няма кума. На сватбата има десет малки шафери, сред които племенниците на принц Хари – принц Джордж и принцеса Шарлот.

По традиция мъжете от кралското семейство получават поне една благородническа титла в деня на сватбата си, която приема и съпругата им. Каква да е титлата, преценява суверенът.
 
Вижте първите снимки на сгодените принц Хари и Меган Маркъл в галерията тук
Съсекс е крайбрежно графство в Югоизточна Англия с главен град Брайтън. В Съсекс е била битката при Хейстингс през 1066 г., в която нормандският херцог Уилям Завоевателя побеждава саксонците и се възкачва на английския престол.

Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл можете да откриете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА