принц Хари и Меган Маркъл
принц Хари и Меган Маркъл / Guliver/Getty Images
Принц Хари наруши традицията и вече носи брачна халка на безименния си пръст на лявата ръка.

Обикновено представителите на кралското семейство от мъжки пол не слагат този венчален символ. Брачната халка на Меган Маркъл е съобразена с традициите и е от уелско злато.

 Меган Маркъл и принц Хари си казаха "Да" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Прабабата на принц Хари, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е изработена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 г. Нейният пример е последван от сегашната кралица Елизабет, когато се омъжва за принц Филип през 1947 г. След това традицията се спазва от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям. Халката на Меган Маркъл е изработена от бижутерийната къща "Клийв енд ко." в лондонската им работилница.

Сватбата на годината: Знаменитите гости (СНИМКИ)

През 1981 г. компанията "Клогау" подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Принц Хари и прелестната Меган Маркъл
Guliver/Getty Images

Приказната сватба на принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Брачната халка на принц Хари е от платина с текстура. Венчалните пръстени и на булката, и на младоженеца бяха поверени най-напред на сватбената церемония в параклиса "Сейнт Джордж" на брата на принц Хари, принц Уилям, който е и негов кум. Бащата на принц Хари и принц Уилям - престолонаследникът принц Чарлз, също носеше брачна халка след като се ожени за майка им - покойната принцеса Даяна.

Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА