Коя ще е кралицата на кинофестивала в Кан?
Коя ще е кралицата на кинофестивала в Кан? / Thinkstock/Getty Images, снимки в текста: Guliver/Getty Images

По червения килим на кинофестивала в Кан ще преминат носителките на награда "Оскар" Джулия Робъртс и Джоди Фостър, но най-голям интерес при обявяването на програмата му привлякоха не те, а младата актриса Кристен Стюарт, която беше наречена "кралицата на Кан" от организаторите, предаде Ройтерс.

Фестивалът в Кан ще започне на 11 май с прожекция на филма "Cafe Society" на Уди Алън с участието на Кристен Стюарт. Американската актриса играе и във филма "Личен купувач" ("Personal Shopper") на френския режисьор Оливие Асаяс,
който е в конкурсната програма.

Коя ще е "кралицата" на кинофестивала в Кан
netinfo

"Тя, един вид, е кралицата на Кан" - каза директорът на фестивала Тиери Фремо на церемонията в Париж, на която огласи списъка на филмите, избрани за участие във фестивала.

Фремо и екипът му са изгледали 1869 филма, за да съставят списък от 49. 20 от тях са включени в основната конкурсна програма, чието жури ще бъде председателствано от режисьора Джордж Милър.

Коя ще е "кралицата" на кинофестивала в Кан
netinfo

Очаква се два филма да привлекат голямо внимание, въпреки че ще се представят извън конкурсната програма. Това са "ГДВ" на Стивън Спилбърг по романа на Роалд Дал, и трилърът "Пулсът на парите" ("Money Monster"), режисиран от Джоди Фостър, с Джоржд Клуни и Джулия Робъртс в главните роли.

Докато Джулия Робъртс досега не е участвала в представян в Кан филм, Джоди Фостър ще бъде на фестивала за пръв път като режисьор.

Коя ще е "кралицата" на кинофестивала в Кан
netinfo