Кого да нападнем сега? - новият филм на Майкъл Мур за САЩ
Кого да нападнем сега? - новият филм на Майкъл Мур за САЩ / Guliver/Getty Images

Известният американски режисьор-документалист Майкъл Мур завърши работата над новия си филм "Кого да нападнем сега?" /Where to Invade Next/ за външната политика на американското правителство, предаде ТАСС, като се позова на състояла се в интернет пресконференция с помощта на мобилното приложение Periscope /"Перископ"/.

"Проблемът с непрекъснатата война, която водят Съединените щати, ме занимава отдавна. Тя осигури необходимия материал за следващия ми сатиричен филм. Сега ние живеем в САЩ във време, когато на страната непрекъснато й е необходимо да има враг. Именно търсенето на този враг позволява военно-промишленият комплекс да се задържа на повърхността, а също на компаниите да натрупат много пари", разказва режисьорът.

Мур съобщава, че премиерата на филма ще се състои на откриващия се на 10 септември международен кинофестивал в Торонто.

"В новата си творба Майкъл Мур се обръща към познатата му тема как функционират правителството на САЩ и неговата военна машина", пише "Холивуд рипортър". Изданието подчертава, че Мур е работил над лентата в атмосферата на повишена секретност.

Майкъл Мур е един от най-изявените режисьори на съвременното документално кино. Сред получените от него награди са Оскар за лентата "Боулинг за Колумбайн" и Златна палма от кинофестивала в Кан за "Фаренхайт 9/11".Носител е също на наградата Сезар и на други отличия.

Източник: БТА