Кардинали и епископи ще пазаруват с карта за намаление
Кардинали и епископи ще пазаруват с карта за намаление / netinfo

Единствено папа Бенедикт XVI, който не пазарува, няма да може да се възползва от нововъведената карта, чрез която кардинали, епископи и духовници ще могат отсега нататък да спестяват.

С ReSpaCard, карта за услуги, измислена специално за религиозния свят, неговите представители ще плащат по-евтино – от тока и водата до колата под наем.

Според римския вестник „Република“, картата се реализира от ReSpa - компанията, която от 20 години насам обслужва финансово Католическата църква, на която предоставя и консултантски услуги, предаде „ПронтоСофия”.

Новата карта е по подобие на банкоматна карта. Тя е небесносиня и върху нея е изобразено дърво. В долната й част пък са изписани името и фамилията на притежателя й. От 14 февруари досега са били предоставени безплатно 4000 екземпляра от картата.

„Кардинали, архиепископи и епископи са сред първите, които я получиха. Ще ги последват свещеници, религиозни лица и представители на ордени, или общо 60 хиляди души“, каза Алекс Фаторини от компанията ReSpa.

Най-съществени икономии притежателите на карти ще правят, когато си плащат тока и отоплението, пътуват и пазаруват хранителни продукти.