/ Guliver/Getty Images
Певецът оглави класацията на сп. "Форбс"
Канадският певец Уикенд зае първото място в класацията на сп. "Форбс" за 30-те най-високоплатени звезди от спорта и шоубизнеса под 30 години, предаде ТАСС.
 
Музикантът, чието истинско име е Абел Тесфайе, е изкарал около 92 млн. долара за година. Основната част от приходите на 27-годишния изпълнител от етиопски произход е от концертна дейност. Миналата година концертите му донесоха близо 75 милиона долара.
 

Guliver/Getty Images

 
Големите победители на Билборд: Дрейк подобри рекорд на Адел

Втори в класацията с годишен доход от 83,5 млн. долара се нареди още един канадски певец - 23-годишният Джъстин Бийбър. За една година той е изнесъл 105 концерта и е имал договор за реклама с модната марка "Калвин Клайн".
 

Guliver/Getty Images

 
Кой е най-богатият рапър според "Форбс"?

Адел се нареди след тях с 69 млн. долара. Албумът "25" на британската певица стана най-продаваният през 2016 г. с тираж от 1,73 млн. копия. Изпълнителката на 29 г. дължи приходите си на продажбите му и на концертите си.
 

Guliver/Getty Images


Уикенд обра номинациите за музикалните награди на "Билборд"

Общо годишните доходи на 30-те знаменитости от класацията са 1,24 млрд. долара. Сред участниците в класирането са млади звезди на спорта, музиката, актьори и модели. Приходите им са оценявани в периода от 1 юни 2016 г. до 1 юни 2017 г.
БТА