/ / iStock/Getty Images
Трудно е да се откажете от нещо сладко, докато пиете чаша ароматен чай. Експертите обаче смятат, че не всички продукти могат да се консумират, добавени в горещата напитка. Ето съветите на диетолога Рамблър пред радио „Спутник”.

Сладко

Thinkstockphotos

Не добавяйте захар към чая си и не го пийте, хапвайки сладкиш. Тази комбинация може да предизвика увеличаване на теглото и да причини затлъстяване. Освен това захарта в чая забавя метаболизма и провокира появата на диабет.

Лимон

iStock/Getty Images

Тази комбинация със сигурност не може да навреди на вашето здраве. Но факт е, че няма да донесе никакви ползи, тъй като горещата напитка убива всички витамини в цитрусовия плод.

Мляко

Thinkstock/Getty Images

Когато добавите мляко към чая си, няма да можете да доставите на тялото си естествените антиоксиданти, които се съдържат в големи количества в чая. Факт е, че млякото ще блокира тяхното усвояване.

Мед

Thinkstock/Getty Images

В никакъв случай медът не трябва да се нагрява. Факт е, че когато се нагрява над 60 градуса, той става канцерогенен. Навикът да подслаждате чая си с мед увеличава вероятността от развитие на рак.
БГНЕС