Спомняте ли си филма "Пипи Дългото чорапче", който взриви телевизионната аудитория по целия свят и от всички възрасти? Ако не го помните, то е защото не беше толкова скоро - през 1969 и 1970 година.

Главната героиня от книгата на шведската писателка Астрид Линдгрен "оживя" на екран благодарение на Ингер Нелсон. Тя е едва на осем години, когато е избрана за ролята на Пипи в телевизионен сериал, последван от три игрални филма.
 

За превъплъщението в образа на Пипи Дългото чорапче тя получава престижна награда. Ролята й носи световна слава, макар и трудно по-късно да убеждава сценаристи и режисьори, че може да излезе от образа.

Ингер Нелсон е шведска актриса и певица. Родена е на 4 май 1959 г. Понастоящем работи като секретар в Стокхолм, вземайки понякога малки сценични роли. След филмите с Пипи учи за медицински секретар, но предпочита актьорството.
 

През 2000 г. участва във филма на швейцарския режисьор Ксавие Колер "Грипсхолм", базиран на романа на Курт Тухолски. От 2007 г. се появява като патолог в германския телевизионен сериал "Комисарят и морето", както и спорадични появи в други телевизионни продукции.
 

Вижте също:

От невинно порочна „Лолита“ до красива дама: Доминик Суейн (СНИМКИ)

Помните ли „Къдравата Сю“? Днес е красива и стилна дама (СНИМКИ)

ГАЛЕРИЯ: Как се промени Франки Мюниц, изиграл Малкълм

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук