Времето става все по-хладно навън, а съвсем скоро температурите ще паднат още. Ако не сте променили навиците си в грижата за кожата с новия сезон, вече е време сериозно да се замислите. Ето няколко съвета:

Почистване на лице

Знаете ли, че органичното кокосово масло е страхотен продукт за почистване на лицето? Разбира се, говорим за продукт, който да размекне грима и да спомогне за първоначалното му отстраняване. След това е хубаво да измием лицето добре с пяна за лице и с ексфолиант.

Бъдете внимателни в грижите за лицето през зимата, съветват специалисти

Естествен ексфолиант за лице

На пазара има изключително разнообразие от ексфолианти за лице. Тези, които са подходящи за ежедневна употреба, са с леки абразивни частици и не твърде изсушаващи кожата. Спомагат за премахването на мъртвите клетки от горния слой на епидермиса и отмиват остатъците от грим.

Това, което преспокойно можете да използвате за ексфолиант обаче е грозде. В сезона на сочното, жълто, сладко, вкусно българско грозде, би било срамота да не се възползваме от него. Както да си го похапваме, така и да използваме полезните му свойства.

Само няколко гроздови зърна със семки, които да блиндирате в миксера и хоп! Имате си чудодейна течност с абразивни частици – напълно био, с която да масажирате кожата, да почистите и да подхраните.
Богато на витамини А, C и B, aнтиоксидантните свойства на гроздето предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи, които са основна причина за развитието на кожния рак.

грижи за кожата
ThinkStock/Getty Images

Разнообразие от маски

През есента подхранването на кожата е от изключителна важност. Затова поне през ден-два е добре да си правим маски. Всички маски с мед, зехтин, кисело мляко, банан са чудесен избор, защото тези съставки сами по себе си са чудодейни за кожата ни. Напоследък много популярни са шийт маските, като можете да експериментирате с хидратираща или с антиейдж ефект, такава за стягане на порите или за изсветляване на кожата.

маска
ThinkStock/Getty Images

Преди сън

И да не забравяме подхранването преди сън – независимо дали сте се спрели на нощен крем или някое органично масло – обогатяването на кожата в тъмните часове е от изключителна важност за това тя да бъде свежа и еластична, а не суха и вяла в това променливо време.

Подберете крема си добре, а ако искате да сте сигурни в произхода на продукта, който си поставяте на лицето, бихте могли и просто да се спрете на някое био масло. Вечерно време можете да поставяте масло от малинови семки или такова от авокадо.

грижи за кожата
ThinkStock/Getty Images


Още съвети за здрава и красива кожа:

Три домашни маски за красиво лице през зимата (ВИДЕО)


Кои храни съсипват кожата и кои я правят сияйна

3 лесни трика за кожа като кадифе с билки и масла

Тайната на азиатската красота се крие в храната

Осем продукта от кухнята, които ни правят по-красиви

Пет неща, които вредят на кожата ви, без да знаете

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук