Странните неща, които жените правят за красотата си
Странните неща, които жените правят за красотата си / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Има ли нещо, на което жените не биха се съгласили в името на външния си вид? Анкета проведена сред повече от 2000 дами показва, че те прибягват към серия от "тайни" в името на красотата си. Сред триковете са ледени лъжици за премахване на торбичките под очите или спане по гръб за предотвратяване на бръчки.

Всяха четвърта жена използва кухненските прибори и продукти за козметични цели. Студена краставица освежава лицето, а лимонът избелява ноктите и изсветлява косата. Ягодите пък избелват зъбите, а пликче чай прави кожата кадифена. Независимо от това, че в козметичните салони се предлагат най-различни неща за поддържане на красотата, нежната половинка държи да ползва своите изпитани методи, които се предават "от поколение на поколение". В списъка се нареждат и някои екстремни съвети, което накара експертите да се запитат на какво са готови жените в името на красотата.

Втриване на талк в корените на косата, за да се премахне мазнината или малко червило по бузите са част от трикове използвани и от нашите баби, пише БГНЕС. Но някои от методите са наистина странни. Някои жени използват балсам за коса, за да омекотят космите на краката си. Открай време вазелинът се използвал за "изправените" къдрици, а пастата за зъби срещу ухапване от насекоми. А знаехте ли, че кремът срещу хемороиди премахва тъмните кръгове под очите? Жените, които го използват твърдят, че разширява капилярите на лицето, заради което и премахва сенките около очите.