Азиатските момичета използват храната не само за добро здраве, но и като трик за разкрасяване.
Консумирането на зелен чай, джинджифил, ориз, бамбук, соя и гъби е много популярно в азиатската кухня.
Джинджифилът се бори успешно с високото ниво на холестерол, нормализира снабдяването с кръв и подобрява паметта.
Зеленият чай е ненадминат антиоксидант. Напитката е на специална почит в азиатските страни. Чаят присъства в ежедневното меню, в козметичните продукти, използва се при лечение и профилактика на редица заболявания. Той се грижи за добрия вид на кожата, предпазва от различни кожни възпаления и е особено полезен при изгаряния, пише БГНЕС.
Бамбукът е идеално средство за лечение и облекчаване на симптомите на астма и треска. Но също така предпазва кожата от преждевременно стареене.
Азиатките обичат да почистват лицето си с оризови трици. Те отстраняват мъртвите клетки, освежават тена и увеличават защитните свойства на организма. Оризът е антиоксидант, който съдържа и есенциални мастни киселини, както и фитинова киселина.
Соята е богата на протеини. Според изследванията тя предпазва от рак на кожата. Гъбите също предпазват от рак, укрепват имунната система и заздравяват организма.