Пет неща, които вредят на кожата ви, без да знаете
Пет неща, които вредят на кожата ви, без да знаете / ThinkStock/Getty Images

Попитайте всяка знаменитост как получава сияния си тен и ще получите като отговор „винаги си свалям грима преди лягане".

Жените имат редица навици за поддържане на външния си вид, но не знаят, че някои от тях вредят на кожата. Това твърди Кристи Кид, дерматолог от Бевърли Хилс, чиито клиентки са Кендъл и Кайли Дженър. Ето част от нейните съвети:

Петната по бузите и носа може да са причинени от слънчевите очила и телефона.

Дори и само едно докосване на кожата с ръце може да предизвика зачервяване и дори акне. Затова дръжте ръцете си далеч от лицето и почиствайте внимателно мобилния си телефон.

Тайната на азиатската красота се крие в храната

Помислете отново, преди да отидете до магазина за ексфолиант.

Според Кид нещо толкова грубо може повече да навреди, отколкото да помогне на кожата ви. Най-добре е да използвате локален серум на местата, на които се нуждаете от ексфолиация, което ще съживи клетките ви без търкане.

Не обръщате внимание на съставките на продукта.

Обикновено се доверявате на любимите си марки, без да се заглеждате в етикета. А това може да раздразни вашата кожа. Избягвайте сулфатите, които предизвикват свръхпроизводство на маслен себум и водят до акне. Не купувайте продукти с парабени, фаталати и синтетични аромати.

Странните неща, които жените правят за красотата си

Не миете лицето си след фитнес.

Тренирате и това е добре, но забравяте или сте изморени и не измивате потното си лице след тренировка. Това запушва порите и образува пъпки. Решението е свеж тоник и памучен тампон в чантата ви за фитнес.

Десет храни с магически сили

Същото се отнася и ако ходите да плувате. Хлорът в басейните е най-големият неприятел на красивата кожа. Задължително използвайте мек почистващ препарат и овлажнител.

Не почиствате четката за пудра, сенки и други „разкрасяващи инструменти" на тоалетката си.

„Често чувам за момичета, които използват една и съща четка за грим отново и отново, без да я мият. Те задържат изключително много бактерии. Затова изплаквайте ги след всяка употреба", съветва Кристи, цитирана от БГНЕС.

И още съвети за здраве и красота:

15 причини да пием вода с лимон всяка сутрин

Осем продукта от кухнята, които ни правят по-красиви

Най-полезните плодове на кожата на лицето