/ Thinkstock/Getty Images
Есента е преходен сезон, в който много често кожата ни се променя и има нужда от повече грижа и внимание. Особено кожата на лицето. Затова ви предлагаме няколко много бързи, много ефикасни и страшно подхранващи и освежаващи маски за лице, които може да направите сами вкъщи. Ще останете приятно изненадани от резултата.

Моника Белучи – тя е секси и не остарява, вижте тайните ѝ за красота (СНИМКИ)

б
Thinkstock/Getty Images

Кой се нуждае от ботокс, когато имате банани? Точно така! Можете да използвате банан като естествена, домашна маска за лице, която овлажнява кожата ви и я оставя по-мека. Смачкайте средно голям узрял банан до гладка паста, след това внимателно я нанесете върху лицето и шията си. Оставете за 10-20 минути, след което го изплакнете със студена вода.
 
Друга популярна рецепта с банан включва 1/4 чаша кисело мляко, 2 супени лъжици мед (естествено средство за лечение на акне) и 1 средно голям банан. Всичко това се разбърква и отново нанася на лицето.

Бъдете внимателни в грижите за лицето през зимата, съветват специалисти

Маските с кисело мляко могат да направят чудеса за кожата благодарение на пробиотиците в него
ThinkStock/Getty Images

Ето още един начин да си направите фантастична спа процедура у дома. Направете маска, като смесите 1/4 чаша мляко на прах с достатъчно вода, за да образувате гъста каша. Внимателно покрийте лицето си със сместа, оставете да изсъхне напълно, след това изплакнете с топла вода. Лицето ви ще се почувства освежено и подмладено.

Кокосово олио и лимон
ThinkStock/Getty Images

Създайте домашна маска за лице, която ексфолира и овлажнява, чрез смесване на сок от 1 лимон и 1/4 чаша зехтин или бадемово масло. Нанасяте на кожата си и след това измивате с хладка вода.

Маските с кисело мляко могат да направят чудеса за кожата благодарение на пробиотиците в него
ThinkStock/Getty Images

Не е нужно да посещавате спа център, за да се погрижите за лицето си. За ревитализираща домашна маска за лице разбъркайте 1 чаена лъжичка обикновено кисело мляко със сок от 1/4 парче портокал, част от плода и 1 чаена лъжичка алое. Оставете сместа върху лицето си най-малко пет минути, преди да я изплакнете с хладка вода.