Испанският премиер се подиграва с говора си в предизборен клип
Испанският премиер се подиграва с говора си в предизборен клип / снимка: БГНЕС
Пет месеца преди парламентарните избори в Испания и месец преди да бъде номиниран от партията си за втори премиерски мандат испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро пусна шеговит предизборен клип, в който се подиграва със свой недостатък, предаде Франс прес.

В клипа премиерът се появява усмихнат, в бежово сако и бяла риза, без вратовръзка. Той се подиграва с говорния си дефект, заради който в края на думите вместо "д" произнася звук между "з" и "с". Премиерът произнася в клипа няколко думи, за да подчертае дефекта си. Той дори се подиграва на марионетка, която го изобразява в телевизионно куклено политическо шоу и която имитира неговия говорен дефект, допълва БТА.

Рекламният клип бе доста широко коментиран от испанската преса. Някои всекидневници дори изписаха думите, завършващи с буквата "д, с буквата "з" накрая по примера на Сапатеро.

Предизборният клип на премиера контрастира с предизборния клип на лидера на Народната партия Мариано Рахой, който започна да се излъчва по телевизиите на 12 октомври, когато Испания чества националния си празник. В него опозиционният лидер е с костюм и вратовръзка и е седнал зад бюро с испански флаг на него.

Според анализатори въпреки че между излъчването на двата клипа е минала само една седмица, ги разделят цели десетилетия.