Истински хаос настана на подиума на конкурса "Мисис Шри Ланка". Миналогодишната носителка на титлата демонстративно свали короната на победителката и я прогони от сцената, съобщава NOVA.

Видеозапис на събитието показва победителката в конкурса за 2019 г. и настояща носителка на титлата "Мисис Свят" Каролайн Джури, която се обръща към публиката след обявяване на новата победителка и подгласничките ѝ.
"Има правило, според което участничките трябва да са омъжени и да не са се развеждали. А Пушпика де Силва е в процес на развод. Затова казвам, че короната отива при първата подгласничка", заявява Джури.

Тя прекосява сцената, сваля короната от главата на Пушпика де Силва и я слага на главата на първата ѝ подгласничка. Де Силва напуска сцената разочарована.



Инцидентът се разигра на фона на тържествена музика, подготвена предварително, за да се отбележи подобаващо върховия момент в конкурса.

В понеделник във Facebook Де Силва съобщи, че не е разведена, а живее отделно от съпруга си.
Отличието ѝ бе върнато на пресконференция, след като организаторите на конкурса потвърдиха, че Де Силва не е разведена и ѝ поднесоха извиненията си. Джури била инструктирана също да се извини, но още не го е сторила.

Победителката в конкурса "Мисис Шри Ланка" се състезава на световния конкурс "Мисис Свят".
NOVA