Янита Янчева със сигурност е една от най-популярните ни сънароднички в социалните мрежи. В Instagram я следват над 1,5 млн. души.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Loving yourself.

A post shared by Yanita Yancheva (@yanitayancheva) on


До славата достига чрез хобито си - фитнеса, а и с доза късмет и намесата на съдбата. Тя заживява в Нидерландия, където намира любовта в лицето на Тави Кастро и двамата създават семейство.
 
Всъщност светът на Янита отдавна е надскочил пределите на България не само географски. Затова искрено се изненадахме, когато видяхме, че се ангажира със социална кауза в България. Вижте в канала "Sports Virals" във vbox7:
 
Става въпрос за насилието над жени. "70% от жените в 8 източноевропейски държави на възраст до 15 г. са жертва на сексуално посегателство, преследване, домашно насилие или други форми на насилие", пише Янита.
 
Зловещата статистика се допълва от 60% от жените, които са били жертва на психологически тормоз и 23% от жените, които са били сексуално насилвани от партньора си.
 
Янита посочва, че на всеки час в България 15 жени стават жертва на форма на домашно насилие.
 
Всъщност Янита се включва в кампанията на мобилно приложение, борещо се с насилието над жените. В нея се включват и други популярни български инфлуенсърки, сред които и Жана Бергендорф.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук