Да бъдеш сред най-гледаните влогъри определено означава, че си се изстрелял в орбитата на световните знаменитости. За тях популярността е истинската печалба. Всеки влогър знае, че за да е успешен трябва неговият материал да бъде споделян отново и отново. Подобно усилие понякога води до прегаряне и дори до депресия. Ето кои са влогърите, които прегряха:

Мишел Фан

Мишел Фан е сред топ бюти влогърите в YouTube, но засега тя е единствената, която напълно спря кариерата си в платформата. Решението й идва малко след като е събрала 9 милиона последователи. В последния си влог тя споделя, че е загубила страстта, с която е започнала, заради хайтърските коментари, които са я довели до депресия.

Пет неща, които не трябва да споделяме онлайн (ВИДЕО)

Алиша Мари

Алиша Мари е също една от топ влогърките, която има близо 8 милиона последователи. През април 2018 тя спира да качва съдържание и се отдава на двумесечно пътуване в Гърция и Лос Анджелис. Алиша споделя, че през това е имала нужда да разбере какъв би бил живота й извън YouTube. Тя е стигнала до извода, че се е чувствала нещастна от това да угажда на всичките си последователи. Завръщайки се в мрежата, тя е решена, че вече ще прави съдържание, от което ще се гордее.

влогър
ThinkStock/Getty Images

Иса Твайм

Иса е един от влогърите, който мистериозно изчезна за 16 месеца от канала си. През 2017 той се завръща с видео, чрез което обяснява какво му се е случило. Влогърът споделя, че е изпаднал в депресия, било му трудно да я прикрие и е започнал е да се чувства като във „филм на ужасите“.

Как социалните мрежи пречат на връзките? (ВИДЕО)

Ел Милс

За година и половина тази влогърка успя да вдигне броя на последователите си от 15 000 на близо милион и половина. Тя стана популярна с видео, чрез което признава, че е бисексуална. Но както останалите ютубъри, така и тя се оттегля, макар за пет седмици. Милс споделя, че влоговете са за като хазарт, защото се пристрастяваш, искаш още и още, докато не разбереш какво ти е отнело. В нейния случай това е било време с приятели, семейство, но най-вече – време за самата нея.

Мозъчен оргазъм или какво е ASMR? (ВИДЕО)

PewDiePie

Макар PewDiePie да е може би най-известният влогър, усилията му не винаги са били без последствия. Той качва влогове всеки ден, но през 2016 последователите му останаха изненадани, след като в канала му се появи видео, със заглавие: Напускам (засега). В него той обяснява, че се е пристрастил към платформата и макар да издържа на стрес, психическото му състояние се влошава. За щастие успя да избистри главата си и продължава да жъне успехи.

И още:

Топ 7 на най-големите досадници във Facebook (ВИДЕО)

Как влияят социалните мрежи на тийнейджърите

Фейсбук и Инстаграм депресират

Фейсбук е мястото, където най-често се среща слово на омразата

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук