Георги Христов и Джони Фалконе пожелават щастлива Коледа в дует
Георги Христов и Джони Фалконе пожелават щастлива Коледа в дует / GH PRODUCTION

Георги Христов и Джони Фалконе претвориха в коледна песен хита в американския ефир отпреди половин век Be My Baby на легендарната формация The Ronnetes. В новата си версия песента носи заглавието Feliz Navidad, mí amor („Щастлива Коледа, моя любов") и се изпълнява на испански език.

С оригиналното си заглавие Be My Baby е записана в средата на 60-те години на миналия век и е покорила всички класации по онова време. Неин композитор е големият продуцент и автор на песни Фил Спектър, който е в основата на популярността на групата. Спектър има повече десетки хитове между 1960 г. и 1965 г., а по-късно работи с изпълнители като Тина Търнър, Джон Ленън, Джордж Харисън и др.

През годините Be My Baby има няколко римейка, като един от тях е на Шер. Георги Христов и Джони Фалконе реализираха своята версия в едно от студиата на италианския импресарио и продуцент Rolando D`Angeli в Рим, който е и мениджър на нашия певец за Апенините. Бившият китарист от групата на Челентано е продуцент на дуета от италианска страна, а Георги Христов - от българска.

Feliz Navidad, mí amor е вторият сингъл на Георги Христов и Джони Фалконе. Първата им песен Hey Boy, Hey Girl излезе в дебютния албум на италианката, който се разпространява на европейския пазар и бе пилотният сингъл от него. Композицията ще бъде включена и в предстоящия диск на Георги Христов, планиран да излезе на пазара през следващата година, когато певецът ще отбележи малък 30-годишен юбилей от началото на своята звукозаписна дейност.