ФИШ и Анатема „размазаха” феновете си на Sounds of the Ages
ФИШ и Анатема „размазаха” феновете си на Sounds of the Ages / снимки: DarikNews.bg, Виктор Кадири

Феновете на ФИШ и Анатема бяха буквално „размазани” в две поредни вечери на Античния театър в Пловдив по време на музикалния форум Sounds of the Ages.

Тазгодишното издание на фестивала бе открито от бившия вокалист на Мерилиън - ФИШ на 22-ри септември, който за над час и половина успя да докара до екстаз близо 2000 свои фенове дошли на Античния театър да го слушат.

В типичния си стил, отпивайки от бутилка с вино, шотландецът разговаряше с публиката между песните, разказвайки им неща от личния си живот и впечатления от града. В един момент, дори слезе от сцената за да се здрависа и прегърне с част от най-запалените си последователи, с което буквално ги доведе до екстаз.

Заедно с Пловдивската филхармония той изпълни парчета като Lavender, Vigil, The Perception of Johnny Punter, Cliche и A Gentleman's Excuse Me.

Не по-малко екзалтирани бяха и феновете на Анатема, които по време на втората вечер на изданието Sounds of the Ages, за първи път чуха, част от любимите си парчета в съпровод със симфоничен оркестър. Публиката стана част и от заснемането на DVD с концерта на групата, което ще бъде издадено следващата година.

Повече от два часа близо 3000 души от различни възрасти крещяха и куфяха на любимите си песни, чието тежко и меланхолично звучене беше подсилено още повече от Пловдивската филхармония.