Игри на волята
Игри на волята / nova.bg
Племената се сблъскаха във втора Номинационна битка, но природните стихии не бяха на тяхна страна
Рибарите и Жътварите се срещнаха отново на Арената във втората Номинационна битка. Победа за жълтия отбор означаваше неприкосновеност, а за сините – възможност да запазят племето си цяло. От всеки играч се изискваше да балансира топче върху дървен цилиндър, който придържа със специални ръкохватки. Трудността на изпитанието се променяше в няколко етапа, когато при сигнал към първоначалния цилиндър участниците добавяха нови части. Последният, който успее да задържи своето топче, печели изпитанието и спасява своето племе от елиминации.

Отборите се впуснаха в играта при силен вятър на морския бряг. В първите минути от надпреварата последователно отпаднаха Джералдин, Александър, Милен, Тодор, Вайс, Любомир и Ивана. Добавянето на първите две части към цилиндъра и повторното вдигане с ръкохватките бяха повратен момент за Екатерина, която изпусна своето топче. Въпреки своята стратегия да пази с тяло топчето от поривите на вятъра, Лазаринов се оказа следващия отпаднал. Тринадесетата минута беше белязана от добавяне на още два елемента към конструкцията. В този етап отпаднаха Борислав, Ваня и Чудомир.

Последните четирима останали играчи мобилизираха сили и дадоха всичко от себе си, за да грабнат победата. Тя се размина на косъм за Владислав и Николай, като оставиха на финалната права Йоанна и Симона. Тридесет и осмата минута беше решаваща за двете племена, когато моментно разсейване от страна на студентката в Йейл донесе победата на Жътварите и определи Рибарите отново да отидат на Номинационен съвет, където да излъчат още един номиниран състезател.

Повторното събиране на синьото племе край лагерния огън тази седмица определи Екатерина да е играчът, който да се изправи срещу Александър в елиминационен дуел. Доводите, с който я номинираха нейните съплеменници, бяха свързани с трудния ѝ характер и физическите ѝ качества.
През какво изпитание ще преминат двамата номинирани и кой от тях ще се завърне в племето на Рибарите? Гледайте утре вечер от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.
nova.bg