Джордж Клуни
Джордж Клуни / Gulliver/Getty Images
Холивудската звезда Джордж Клуни отправи призив да бъдат бойкотирани хотели, собственост на султана на Бруней, в отговор на промени в закона, позволяващи хомосексуалисти или прелюбодейци да се наказват със смърт, предаде ДПА.

Джордж Клуни: Ако късметът ти се усмихне, трябва да го споделиш
 
Като гост колумнист на сайта Дедлайн Клуни е посочил девет петзвездни хотела в Англия, Франция, Италия и Калифорния, всички от които собственост на инвестиционната агенция на султана на Бруней Хасанал Болкиах - един от най-богатите хора в света. Сред тях е хотел "Бевърли хилс" в Лос Анджелис.

Пищност: Султанът на Бруней се качи в златна каляска за важна годишнина (СНИМКИ)

"Всеки път когато отсядаме, организираме срещи или се храним в тези хотели, наливаме пари директно в джобовете на мъже, избрали да убиват с камъни или да бият с камшик до смърт хора заради това, че са с хомосексуална ориентация или са обвинени в изневяра", пише Джордж Клуни.
Хомосексуалността и досега се наказваше в Бруней, но със затвор, припомня агенцията.
 
"През годините научих, че хората зад убийствени режими не могат да бъдат засрамени. Можем обаче да посрамим банките, финансистите и институциите, които правят бизнес с тях", допълва актьорът, режисьор, сценарист, продуцент и активист.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА