Брифинг, в който думата имат най-малките
Вече повече от месец  целият свят кънти от една-единствена дума – КОРОНАВИРУС! Телевизия, радио, интернет – всеки ден стотици източници на информация ни заливат с всевъзможни новини по темата.

Ние, възрастните, сякаш свикнахме да се събуждаме и заспиваме с лика на генерал Мутафчийски, да си стоим постоянно вкъщи и да ходим навсякъде с маски и ръкавици, но как всъщност възприемат всичко това децата?

Отговорите научаваме от уеб поредицата Life stories с помощта на един мини-брифинг, в който думата имат те – най-малките!

Оказва се, че в очите на децата коронавирусът е „нещо като някакъв бацил, който заразява и е ужасно силен и не трябва да влиза в телата ни“!  Има и предположения, че самият вирус се е кръстил така, защото изглежда като корона, както и че вероятно произходът му е от… морето!

Най-важното, за да не се заразим според децата пък е да си мием ръцете, да ползваме маски, ръкавици и предпазен костюм и най-важното – да стоим далече от детската площадка, защото „там е короната!“

коронавирус
iStock/Getty Images

А какво е мнението на децата за най-разпознаваемия човек в държавата в момента? Ето и как се движи рейтинга му сред най-малките: най-общо казано „Той е един чичко от телевизията, който ни пази от бацили и заразявания!“  

Как да кажете истината за коронавируса на децата? (ВИДЕО)

От видеото става ясно и че това, което най-много липсва на децата по време на извънредното положение, са техните баби и дядовци, които много обичат и нямат търпение да прегърнат отново.

Какво още разказаха малчуганите за карантината, за това какво е любимото им занимание в момента и какво искат да кажат на всички, които ги гледат – вижте във видеото!