Езерата са едни от най-красивите творения на природата. Според начина си на образуване те се делят на два вида - текстонски, образувани от вътрешните земни сили и екзогенни – от външните земни сили. Вижте 4 от от най-екзотичните езера в света:

Езерото на медузите

Езерото на медузите е солено езеро и се намира на остров Ейл Малк в Палау. Езерото е изолирано от океана, което означава, че до него не достигат морските хищници. Точно по тази причина то се е превърнало в защитена зона за златните медузи. Те си живеят там съвсем спокойно, тъй като не са притеснявани от другите видове морски създания. Въпреки това те се възпроизвеждат изключително бързо и всеки ден милиони медузи мигрират от едната страна на езерото към другата на големи групи.

езерото на медузите
netinfo

Езерото Резия

В италианския Южен Тирол се намирана една от най-странните забележителности в света – това е църква, стърчаща като кол над замръзналите води на езерото Резия. Тя е тъжен паметник, напомнящ за едно село, потънало във водите на изкуствено езеро, създадено през 50-те години на миналия век. Местните разказват, че все още може да се чуе звукът на църковната камбана в студените нощи, макар и да е демонтирана при наводняването на долината.

езерото Резия
netinfo

Езерото на кратера

Езерото е разположено на остров в Тихия океан. То представлява кръгова система от остров, в който има езеро. И така няколко пъти. Тази невероятно структура се е получила от избухвания на активния вулкан, който се намира на средата на езерото на кратера.

езерото на кратера
netinfo

Лагуна Колорада

Езерото Лагуна Колорада, по-известно с името Червеното езеро, се намира в Боливия и изглежда като пейзаж, който може да се асоциира с Марс, тъй като водата му е червена. Цветът на езерото до голяма степен се дължи на водораслите и на утаечните земни пластове по дъното му.

Водата привлича едни от най-интересните представители на птиците – розовото фламинго.

Лагуна Колорада
netinfo


Вижте още:

Откриха езеро под пирамидата в свещения град на маите Чичен-Ица

На Марс имало езера, смята НАСА

Вижте красотата на 7-те рилски езера (ВИДЕО)

Десетте най-необикновени езера в света