/ NOVA
Цунами от смях, любопитни истории, неочаквани капризи и изкусителни специалитети очакват зрителите от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA
 Пет дни поред зрителите ще могат да се насладят на интересни рецепти, любопитни разговори и много добро настроение в „Черешката на тортата“. Част от кулинарното приключение стават актьорът от хитовия сериал на NOVA “Братя“ – Мартин Димитров, цветното момиче и художник Константина Живова, фармацевтката с телевизионен опит Мая Савова, стендъп комедиантът Иван Кирков, както и журналистката Биляна Гавазова с първа телевизионна поява след пауза. Звездните домакини ще се борят за почетно място в надпреварата и сърцето на шеф Иван Манчев от понеделник до петък в 20:00 ч.

Заявка за победа ще даде актьорът Мартин Димитров в понеделник. Екранният Радо Андреев от хитовата поредица на NOVA "Братя“ има опит в кухнята и ще демонстрира техника, размах и отношение към храната. Предстоят виртуозно приготвяне на домашен пастет и включване на много подправки в необикновено пиле с ориз. Ще одобри ли, обаче, шеф Манчев всички кулинарни похвати на домакина? На вечерята Мартин ще покаже притеснителната си страна, а един от гостите неочаквано ще се окаже най-претенциозният от цялата компания. Кой е той и какви интересни разговори предстоят на масата?

Мартин Димитров
NOVA

Във вторник много цвят и настроение в „Черешката на тортата“ ще внесе Константина Живова. Ексцентричната концепция на дамата с опит в телевизията и изкуството ще бъде вдъхновена от любимия й художник Пабло Пикасо. Константина ще избере цветно и артистично тристепенно меню с палитра от вкусове, част от което ще бъдат нестандартна френска селска торта и любимият омлет на Пикасо. Нито един детайл няма да бъде изпуснат, а звездните гости ще получат повече от специален индивидуален подарък.

Константина Живова
NOVA


Познатата телевизионна журналистка Биляна Гавазова ще открехне вратата към живота и кариерата си след пауза от ефира в сряда. Тя ще заложи на традиционни продукти и основно народни гозби, защото вярва в магията на българската храна. За основно Биляна е избрала ястие, за което е убедена, че всеки българин обича. Десертът пък ще бъде лек трицветен крем по семейна рецепта, който ще приготви със свекървата си. Ефектът на домашната ракия ще бъде усетен мигновено и ще доведе след себе си цунами от смях, искрени разговори и положителни емоции.

Биляна Гавазова
NOVA

„Черешката на тортата“ ще премине на спортна вълна в четвъртък с Мая Савова. Чаровната фармацевтка с телевизионен опит ще състави богато на протеини здравословно меню със зимна салата, четири разядки, една от които диетична интерпретация на хумус, и никаква захар за десерт. В кухнята Мая ще готви с приятелка, която ще я предразположи да разкаже любопитната история на запознанството с мъжа й Крум Савов. Атмосферата ще бъде стилна и без нищо излишно на масата, а музикалната изненада ще сложи подобаващ край на вечерта.

Мая Савова
NOVA

В петък на кулинарната сцена излиза стендъп комедиантът Иван Кирков с неподправено чувство за хумор и готовност за победа. Освен в България, домакинът е прекарал част от живота си в Австрия и по тази причина си е поставил за цел да покаже приликите между кухните на двете държави. По време на вечерята ще има таен заговор и сладко отмъщение от останалите участници, любопитни разговори и интересна изненада за десерт. На раздяла пък Иван е подготвил на веселата компания повод да се срещнат отново и след предаването.

Иван Кирков
NOVA