Български фен татуира на челото си емблемата на „Манчестър Юнайтед”
Български фен татуира на челото си емблемата на „Манчестър Юнайтед” / снимка: Нова телевизия

Най-заклетият български фен на „Манчестър Юнайтед” е Манчестър Левиджов от Свищов. Той татуира на челото си емблемата и името на любимия си футболен отбор.

Дълги години запалянкото води война със съдебната система у нас, докато спечели правото да смени името си. Днес обаче татуировката е и в знак на протест.

След общо 15 съдебни процеса 50-годишният футболен фен успява да си извоюва името Манчестър Здравков Левиджов-Юнайтед. С въвеждането на новите лични карти обаче псевдонима Юнайтед отпада. Затова в знак на протест, Манчестър решава да се татуира, съобщава Нова телевизия.

„Аз съм човек, който се бори докрай и като си дам клетвата се боря докрай. Някои ме мислят за шегаджия, за зевзек, нещата са по-сериозни отколкото си мислите. За едно име елементарно име, България не е правова държава, това искам да докажа!”, обяснява Манчестър Левиджов.

Заклетият фен притежава още кръщелно свидетелство от лондонска църква, където приема името Манчестър Юнайтед преди една година. Това обаче също не му помага да извоюва желаните две имена пред районния съд в Свищов.

„Това не съм го решил днес, това намерение ми е от края на 2008-2009 г. Първоначалната ми идея беше да си направя една лична карта на челото. Това е сега, може би напук, на инат и по някакъв начин протест срещу неразборията в съдебната система. Това не е случайно хрумнало, някой ако си мисли”, обяснява Левиджов.

Източник: Novanews.bg