Блекпул отмени 43-годишна забрана за гостуване на „Ролинг Стоунс“
Блекпул отмени 43-годишна забрана за гостуване на „Ролинг Стоунс“ / netinfo

43 години, след като концерт на митичната група „Ролинт Стоунс“ в английския курорт Блекпул предизвика безредици, ветераните на рока получиха разрешение да посетят града.

Безсрочната забрана за техни концерти в селището на северозападното английско крайбрежие бе въведена през 1964 г. След тогавашния им концерт над 50 души бях приети в болница.

Безредиците започнали, когато някой от събралите се 7 000 души в зала „Empress“ наплюл китариста Брайън Джонсън. След това феновете се втурнали към сцената, започнали да чупят седалки, да се целят с бутилки и да чупят пианото. Музикантите бързо се скрили зад кулисите.

Година след инцидента групата опитала да изнесе концерт на друго място в Блекпул, но полицейската комисия отказала да им даде разрешително, като се обосновала с мотива, че проблемите са неизбежни, припомня БГНЕС. Точно тази забрана действала в продължение на последните 43 години.

Настоящият председател на градския съвет Питър Кейлоу обаче твърди, че пристигането на „Ролинг Стоунс“ може да върне миналата слава на курортния град.